Pulpe de pui in sos de mustar

de T I M E A in Pui, 16 Mar 2014 | 6545 vizualizari

 

Un pranz gustos si sanatos cu pulpe de pui la cuptor in sos delicios de mustar servite cu garnitura de legume.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui superioare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite mustar cu piper
  • 1 lingurita mustar simplu
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare si piper
  • 1 lingura ulei de masline pt uns tava
  • 1/2 capatana usturoi
  • Garnitura de legume:
  • 1 punga mix de legume (brocoli, morcov, porumb, mazare) - 350 gr
  • 300 gr fasole verde congelata
  • condimente: sare, piper praf de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 cana apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in sos de mustar:

Spalam pulpele si indepartam pielea (daca doriti voi puteti lasa si pielea).

Saram si piperam carnea pe ambele parti si o crestam din loc in loc.

Intr-un bol frecam uleiul cu mustarul pana se ingroasa si devine ca o maioneza. Adaugam oregano si amestecam. Ungem bucatile de carne cu acest amestec.

Usturoiul curatat si taiat felii il punem in crestaturile facute. Punem carnea intr-o tava in care am picurat putin ulei de masline.

Acoperim cu o folie de Al si lasam la rece aprox o ora. 

Dam la cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 40-45 de minute.

Dupa acest timp indepartam folia de Al si mai lasam la cuptor 15-20 de minute pana se rumenesc pulpele frumos deasupra.

In timp ce avem pulpele la cuptor pregatim legumele.

Intr-un wok calim legumele in putin ulei de masline. Adaugam o jumatate de cana de apa, condimentam cu sare, piper si pudra de usturoi si oprim focul cand apa s-a evaporat (aprox 10 minute).

Scoatem pulpele din cuptor si le servim calde cu garnitura de legume.

Sa aveti pofta ca noi am avut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de mustar si praz